Kávový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 4 ks vejce 0 balíčků prášek do pečiva 120 g cukr krupice 140 g hladká mouka 2 lžíce rozpustná káva krém 2 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 ml smetana ke šlehání na obalení 30 g bílá čokoláda 50 g mléčná čokoláda podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání na ozdobu 2-3 ks broskev
Postup Kávový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva i kávou a nakonec přilijeme olej. Všechny ingredience důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané čtvercové formy (20x20, kulatá pr.20cm).
Těsto na korpus kávového dortu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 165 °C. Upečený korpus necháme mírně vychladnout a pak ho vyklopíme. Úplně vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části.
Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a třetinou krému potřeme korpus. Přiklopíme vrchní díl korpusu a povrch a strany potřeme opět třetinou krému. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme šlehačkovými pusinkami.
Broskve spaříme horkou vodou, prudce zchladíme, oloupeme a rozpůlíme. Čokolády nastrouháme, smícháme a obalíme strany dortu. Na každou pusinku šlehačky položíme polovinu broskve.
Kávový dort necháme vychladit a krájíme na řezy tak, aby na každém byla celá broskev.