Kedlubnová polévka na másle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 dkg máslo 1 l voda 2 dkg rýže 4 ks kedluben 1 špetka mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř podle chuti čerstvá petrželka
Postup Kedlubnová polévka na másle recept
Postup přípravy receptu
-
Mladé kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Kostičky kedlubny vložíme na rozpuštěné máslo, přidáme mletý pepř, mletou červenou papriku a rýži. Směs zamícháme a vše spolu podusíme. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vařicí vodou. Když je vše měkké, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme a kedlubnovou polévku ještě chvíli povaříme.
Kedlubnovou polévku připravenou na másle můžeme podávat s čerstvým pečivem a ozdobit čerstvou petrželí.