Kedlubnový salát s řeřichou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
2 ks vejce
1 svazek řeřicha
1 svazek ředkvičky
1 lžíce voda
500 g kedlubna
mletý bílý pepř
4 lžíce vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Kedlubny oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a v troše slané vody asi 5 minut povaříme. Vodu slijeme a kedlubny necháme vychladnout.

  2. Ředkvičky a řeřichu opláchneme. Ředkvičky naplátkujeme, řeřichu nasekáme na jemno. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  3. Smícháme vodu, ocet, sůl a pepř. Pak postupně přidáváme olej.

  4. Připravenou zeleninu lehce promícháme, posypeme nakrájenými vejci, řeřichou a vše přelijeme připravenou zálivkou.

  5. Kedlubnový salát s řeřichou necháme trochu vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!