Kedlubnový salát s řeřichou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 2 ks vejce 1 svazek řeřicha 1 svazek ředkvičky 1 lžíce voda 500 g kedlubna mletý bílý pepř 4 lžíce vinný ocet
Postup Kedlubnový salát s řeřichou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Kedlubny oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a v troše slané vody asi 5 minut povaříme. Vodu slijeme a kedlubny necháme vychladnout.
Ředkvičky a řeřichu opláchneme. Ředkvičky naplátkujeme, řeřichu nasekáme na jemno. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Smícháme vodu, ocet, sůl a pepř. Pak postupně přidáváme olej.
Připravenou zeleninu lehce promícháme, posypeme nakrájenými vejci, řeřichou a vše přelijeme připravenou zálivkou.
Kedlubnový salát s řeřichou necháme trochu vychladit a můžeme podávat.