Kedlubny s hráškem a mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 lžičky cukr - - sůl 1 lžíce vývar 4 ks vejce 250 ml smetana 0.5 svazku pažitka 200 g mrkev 8 ks kedlubny - - pepř mletý 1 svazek kerblík 50 g eidam 200 g hrášek mražený
Postup Kedlubny s hráškem a mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané kedlubny seřízneme o vršek a vaříme je asi 15 minut v osolené vodě. Polijeme studenou vodou a vydlabeme. Mrkev s vršky kedluben nakrájíme na drobné kostičky a vaříme chvilku ve vodě s cukrem. Sýr také nakrájíme a bylinky posekáme. Troubu rozehřejeme na 200 st., mrkev promícháme s hráškem, vejci, sýrem a bylinkami, osolíme a opepříme. Dužinu z kedluben rozmixujeme, smícháme se smetanou a vývarem a vložíme do zapékací formy. Kedlubny naplněné nádivkou pečeme asi půl hodiny zakryté a 10 minut odkryté.