Kedlubny s hráškem a mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky cukr
- - sůl
1 lžíce vývar
4 ks vejce
250 ml smetana
0.5 svazku pažitka
200 g mrkev
8 ks kedlubny
- - pepř mletý
1 svazek kerblík
50 g eidam
200 g hrášek mražený

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny seřízneme o vršek a vaříme je asi 15 minut v osolené vodě. Polijeme studenou vodou a vydlabeme. Mrkev s vršky kedluben nakrájíme na drobné kostičky a vaříme chvilku ve vodě s cukrem. Sýr také nakrájíme a bylinky posekáme. Troubu rozehřejeme na 200 st., mrkev promícháme s hráškem, vejci, sýrem a bylinkami, osolíme a opepříme. Dužinu z kedluben rozmixujeme, smícháme se smetanou a vývarem a vložíme do zapékací formy. Kedlubny naplněné nádivkou pečeme asi půl hodiny zakryté a 10 minut odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!