Kefírový koláč s ovocem dle chuti recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 ml kefír 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr krupice 300 g ovoce 300 g hladká mouka 100 g tuk (Hera)
Postup Kefírový koláč s ovocem dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a dáme péci. Pečeme při teplotě 180°C asi 25 minut
Na kefírový koláč můžeme použít různé druhy ovoce, jablka, hrušky, meruňky, blumy, švestky, vždy pokrájené na malé kousky.