Klasická bramborová kaše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g sůl 15 g máslo 500 g brambory 125 ml mléko 500 ml voda 0 lžiček mletý muškátový oříšek
Postup Klasická bramborová kaše recept
Postup přípravy receptu
-
K přípravě se hodí starší brambory varné skupiny B a C. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Do hrnce velkého asi 1,5 l nalijeme 500 ml vody, uvedeme ji do varu a potom přidáme brambory. Jakmile se začnou vařit, vaříme je asi 22 minut, až se téměř rozvářejí.
Potom vodu slijeme, k bramborám přidáme máslo, sůl, muškátový oříšek a postupně přiléváme horké mléko a šťouchadlem brambory v hrnci rozmělníme. Nakonec elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši dohladka.
Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k různě upraveným masům. Energetická hodnota: 375 kJ/100 g, 1219 kJ na porci.