Klasická bramborová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
15 g máslo
500 g brambory
125 ml mléko
500 ml voda
0 lžiček mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě se hodí starší brambory varné skupiny B a C. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do hrnce velkého asi 1,5 l nalijeme 500 ml vody, uvedeme ji do varu a potom přidáme brambory. Jakmile se začnou vařit, vaříme je asi 22 minut, až se téměř rozvářejí.

  3. Potom vodu slijeme, k bramborám přidáme máslo, sůl, muškátový oříšek a postupně přiléváme horké mléko a šťouchadlem brambory v hrnci rozmělníme. Nakonec elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši dohladka.

  4. Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k různě upraveným masům. Energetická hodnota: 375 kJ/100 g, 1219 kJ na porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!