Klobása v županu se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
náplň
4 ks klobása
kysané zelí
těsto
1 balíček listové těsto
na ozdobu
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do každé klobásy uděláme co nejhlubší podélný řez, ale nesmíme ji však celou rozpůlit. Takto naříznutou ji naplníme přiměřený množstvím kysaného zelí, které jsme zbavili přebytečné tekutiny. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme jej propláchnout vodou a opět dobře scedit.

  2. Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme jej na 4 stejně velké díly. Opatrné na ně přeneseme zelím naplněné klobásy a do těsta je řádně zabalíme. Balíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  3. Klobásy v županu naskládáme opatrně na plech s pečícím papírem a dáme je péct do trouby předehřáté na 220 °C na asi 30 minut, pečeme do zezlátnutí povrchu těsta.

  4. Klobásu v županu se zelím podáváme jako pikantní večeři s dobře vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!