Kmínové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 kg maso
marináda
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
3 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 lžička majoránka
2 lžíce maggi
1 lžička drcený kmín
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička mletá sladká nebo pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu - vejce, solamyl, bylinky, koření i prolisovaný česnek.

  2. Můžeme použít jakékoliv maso. Maso nakrojíme na plátky a naklepeme. Kuřecí a krůtí není třeba klepat. Maso důkladně obalíme do směsi, naskládáme do misky s víkem, zalijeme zbylou směsí a uzavřeme. Maso necháme v lednici marinovat 24 hodin (tužší maso i 48 hodin).

  3. Při vlastní přípravě si rozpálíme pánev s trochou oleje. Plátky masa v něm opečeme asi 3 - 5 minut z obou stran, podle druhu masa.

  4. Kmínové maso podáváme a přílohou podle chuti. Vhodné jsou hranolky, brambory, zelenina salát nebo jenom pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!