Bramborové škubánky recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Bramborové škubánky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme
Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka
Lžící namočenou v horkém másle vykrajujeme větší noky - škubánky
Bramborové škubánky klademe na talíř, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme mákem s cukrem. Bramborové škubánky ihned podáváme
Foto: Shutterstock.com