Černá buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce marmeláda 2 lžíce kakao 500 ml mléko 280 g cukr krupice cukr moučka 450 g hladká mouka tuk na vymazání 2 lžičky jedlá soda mouka na vysypání 80 g tuk (hera)
Postup Černá buchta
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s kakaem a sodou, střední plech vymažeme tukem a vysypeme moukou
Vejce, tuk, cukr a marmeládu (pikantní - šípková, rybízová, dýňová povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky
Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem od středu a vložíme do předehřáté trouby. Černou buchtu pečeme na 175 °C asi 25 - 30 minut
Před podáváním vychladlou černou buchtu posypeme moučkovým cukrem.