Černá buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce marmeláda
2 lžíce kakao
500 ml mléko
280 g cukr krupice
cukr moučka
450 g hladká mouka
tuk na vymazání
2 lžičky jedlá soda
mouka na vysypání
80 g tuk (hera)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kakaem a sodou, střední plech vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. Vejce, tuk, cukr a marmeládu (pikantní - šípková, rybízová, dýňová povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky

  3. Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem od středu a vložíme do předehřáté trouby. Černou buchtu pečeme na 175 °C asi 25 - 30 minut

  4. Před podáváním vychladlou černou buchtu posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!