Kmínový chleba z pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 350 ml voda 3 lžičky drcený kmín 1 lžička sušené droždí 200 g žitná chlebová mouka 300 g pšeničná chlebová mouka
Postup Kmínový chleba z pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více, tak se toho nelekněte.
Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc tím líp. Je to vyzkoušené.
Kmínový chleba z pekárny podáváme jak je libo.