Kmínový chleba z pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 lžíce ocet
350 ml voda
3 lžičky drcený kmín
1 lžička sušené droždí
200 g žitná chlebová mouka
300 g pšeničná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více, tak se toho nelekněte.

  2. Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc tím líp. Je to vyzkoušené.

  3. Kmínový chleba z pekárny podáváme jak je libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!