Knedlíky z celozrnného pečiva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
300 ml mléko
80 g hrubá mouka
tuk na vymazání
2 špetky jedlá soda
60 g rostlinné máslo
strouhanka na vysypání
6 ks celozrnné pečivo (houska nebo rohlík)
1 hrst sekaná petrželka najemno

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Potom ohřejeme mléko, rozpustíme v něm máslo a 2 žloutky.

  2. Připravené pečivo mlékem přelijeme, přidáme mouku, sodu, posekanou petrželku a sníh ze dvou bílků. Důkladně promícháme.

  3. Vezmeme si nejlépe půllitrové hrnky, které vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, naplníme těstem a dáme do hrnce s vodou vařit na 3/4 hodiny.

  4. Ihned po uvaření vyndáme, krájíme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!