Koblížky z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks žloutek
250 ml mléko
40 g droždí
500 g hladká mouka
na potření
máslo
náplň
marmeláda
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracujeme v pekárně (příprava těsta), máslo nezapomeneme rozpustit. Těsto můžeme připravit i klasicky s kváskem, necháme vykynout.

  2. Hotové těsto vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Skleničkou s pomoučněným okrajem vykrajujeme kolečka, na polovinu z nich dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Po okrajích koblihy přimáčkneme a skleničkou ještě jednou vyřízneme.

  3. Koblížky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut kynout. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C dozlatova.

  4. Upečené koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

  5. Koblížky z trouby podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!