Uzené kolínko v polévce se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 5 - 6 ks brambory 2 ks mrkev 2 ks bobkový list 1 ks velká cibule 3 snítky petrželová nať 3 snítky čerstvý tymián 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř 1/2 ks bílá ředkev 6 kuliček celý černý pepř 1/4 hlávky bílé hlávkové zelí 1 ks malé uzené vepřové koleno 1/4 hlávky brololice nebo květák
Postup Uzené kolínko v polévce se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a po 15 minutách vodu zcela slijeme. Nyní koleno opět zalijeme čerstvou studenou vodou, přidáme celý pepř, bobkový list, česnek a cibuli. Zvolna vaříme do změknutí masa
Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, bílou ředkev a karotku oloupeme a omyjeme. Brokolici, zelí a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky
Měkké koleno vyjmeme z vývaru a libové maso obereme. Ve vývaru uvaříme doměkka veškerou zeleninu spolu se snítkou tymiánu a petrželové natě. Měkkou zeleninu scedíme
Na dno hlubokých talířů rozprostřeme uvařenou zeleninu, na kterou klademe měkké maso a vše zalijeme vývarem
Uzené kolínko v polévce se zeleninou podáváme teplé s pečivem.