Kohout s květákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks květák
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř
1 ks kohout
domácí široké nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kohouta omyjeme a naporcujeme. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Domácí široké nudle dáme uvařit do osolené vody

  2. Porce kohouta osolíme, opepříme a dáme dusit. Přidáme nové koření a bobkový list. Protože to byl paličák, tak ho budeme muset déle dusit, než změkne, ale dočkáme se. Když je maso skoro hotové, přidáme k němu květákové růžičky a počkáme, až oboje změkne. Vyndáme koření a je hotovo

  3. Do květáku se sosem vmícháme domácí široké nudle a můžeme podávat. Kohout už vás zlobit určitě nebude. Nudle můžeme podávat i zvlášť a sosem je jen polít, to už záleží na vás

  4. Kohout s květákem s nudlemi bude výborný třeba k nedělnímu obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!