Hrníčková bábovka s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1 hrneček mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrneček cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrneček hladká mouka
1 hrneček polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 hrneček olej nebo máslo
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si věci, které potřebujeme. Rozpustíme máslo. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, sůl, cukr a žloutky. Pokud chceme, můžeme zároveň přidat bílky, ale je lepší, když se našlehají a do těsta je vmícháme až nakonec. Vše smícháme, přidáme máslo nebo olej a nakonec vmícháme ušlehaný bílkový sníh

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Hrníčkovou bábovku dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 45 minut

  3. Pokud máme rádi čokoládu, přelijeme bábovku rozpuštěnou hořkou čokoládu. Do těsta podle chuti přidáme oříšky a rozinky. Tahle verze není tak všední.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!