Kokosové filé od Maroša recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 lžička máslo 3 lžíce bílé víno 4 ks malá cibule 1 kelímek zakysaná smetana 1-2 lžičky kari koření 6 plátků rybí filé 3 plátky uzený losos 2 lžíce kokosové plátky podle chuti citronová šťáva mořská sůl na ozdobu čerstvý kopr
Postup Kokosové filé od Maroša recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky filé pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek taky.
Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm kari koření, přidáme osolené plátky filé, kolečka cibule a česneku. Krátce osmahneme, filé otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Přelijeme vínem a chvíli dusíme.
Rybu pak přendáme do zapékací misky a podlijeme šťávou z pánve. Na rybu dáme půl plátku uzeného lososa, zalijeme hustou smetanou, posypeme kokosovými plátky a ve vyhřáté troubě zapečeme. Směs na pánvi jen prohřejeme s kouskem másla.
Na talíř dáme porci uvařených těstovin, na ně porci kokosového filé s kokosem a dokola šťávu z pánve s cibulí a ozdobíme snítkou kopru. Kokosové filé od Maroša ihned podáváme.