Kokosové filé od Maroša recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 lžička máslo
3 lžíce bílé víno
4 ks malá cibule
1 kelímek zakysaná smetana
1-2 lžičky kari koření
6 plátků rybí filé
3 plátky uzený losos
2 lžíce kokosové plátky
podle chuti
citronová šťáva
mořská sůl
na ozdobu
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Plátky filé pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek taky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm kari koření, přidáme osolené plátky filé, kolečka cibule a česneku. Krátce osmahneme, filé otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Přelijeme vínem a chvíli dusíme.

  3. Rybu pak přendáme do zapékací misky a podlijeme šťávou z pánve. Na rybu dáme půl plátku uzeného lososa, zalijeme hustou smetanou, posypeme kokosovými plátky a ve vyhřáté troubě zapečeme. Směs na pánvi jen prohřejeme s kouskem másla.

  4. Na talíř dáme porci uvařených těstovin, na ně porci kokosového filé s kokosem a dokola šťávu z pánve s cibulí a ozdobíme snítkou kopru. Kokosové filé od Maroša ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!