Koláč babičky Jitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
2 lžíce olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
6 ks jablko
2 lžíce voda
4 lžíce sekané mandle
20 dkg polohrubá mouka
2 lžíce rozpuštěné máslo
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme sníh z bílků a vody, zvolna zašleháme cukr, žloutky, olej a prosátou mouku se špetkou soli. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou a vlijeme do něj těsto.

  2. Jablka bez jadřinců nakrájíme na plátky a hustě je přes sebe naskládáme na těsto.

  3. Vše posypeme skořicí, cukrem a sekanými mandlemi. Koláč babičky Jitky zakápneme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě zvolna upečeme.

  4. Koláč babičky Jitky necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!