Koláč s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
broskve
těsto
125 ml olej
3 ks vejce
280 g cukr krupice
370 g hladká mouka
50 g strouhaný kokos
1 balení kypřící prášek do pečiva
krém
600 ml mléko
4 ks bílek
6 lžic cukr krupice
400 g zakysaná smetana
2 balení vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme elektrickým šlehačem do světlé pěny olej, vejce a cukr. Ke směsi přidáme hladkou mouku smíchanou se strouhaným kokosem či oříšky a práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Když je koláč hotový, necháme ho odležet.

  3. Mezitím, co těsto odpočívá, připravíme krém. V mléce rozpustíme cukr, přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Pudinkový krém necháme vychladnout.

  4. Zakysanou smetanu smícháme s broskvemi, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Takto připravenou smetanu vmícháme do vychladlého pudinku. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a jemně je vmícháme do krému. Připravený krém naneseme na vychladlý koláč.

  5. Koláč s broskvemi podáváme jako lahodný ovocný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!