Koláč z mléčné rýže s višněmi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 50 g máslo 100 ml mléko 1 l mléko 175 g rýže 20 g droždí 150 g cukr krupice 80 g cukr moučka 250 g hladká mouka citronová kůra 100 g mandlové lupínky 750 g višňový kompot 0 balíčků vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Koláč z mléčné rýže s višněmi recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, trochy hladké mouky, cukru a vlažného mléka vymícháme hustý kvásek a necháme ho vzejít. V míse promícháme zbylou mouku a cukr s kváskem, rozpuštěným máslem, vejcem, špetkou soli a citronovou kůrou. Do této směsi nakonec přilijeme zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto.
Připravíme si náplň. Nejprve propláchneme rýži, kterou pak spolu se 100 g cukru a špetkou soli vsypeme do 750 ml horkého mléka. Vše vaříme asi 45 minut. Mléčnou rýži necháme vychladnout.
Potom uvaříme z pudinkového prášku a zbylého mléka s cukrem pudink a vmícháme ho do vychladlé mléčné rýže. Višňový kompot necháme na sítku okapat.
Z vykynulého těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané formy. Potřeme ho polovinou rýžové náplně a poklademe višněmi. Navrch rozetřeme zbylou rýžovou náplň, posypeme mandlovými plátky a koláč vložíme do vyhřáté trouby. Koláč z mléčné rýže s višněmi pečeme 20 minut při 180 °C.
Vychladlý koláč z mléčné rýže s višněmi posypeme moučkovým cukrem a případně ozdobíme kopečkem šlehačky a mátou.