Koláč z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce máslo 500 g brambory 1 dl mléko 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 2 lžíce kečup 500 g mleté maso 2 lžičky mletá sladká paprika podle potřeby olej podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Koláč z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření připravíme z brambor kaši podle toho, jak jsme zvyklí. Poté necháme kaši vychladnout.
Mezitím si připravíme mleté maso. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poté k cibuli přidáme mleté maso, utřený česnek, papriku, sůl, pepř, kečup, hořčici a důkladně promícháme. Maso dusíme za občasného míchání na mírném ohni zhruba 15 minut.
Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Do mísy přendáme masovou směs a navrch masa vytvoříme pomocí cukrářského pytlíku pusinky z bramborové kaše.
Připravený koláč z mletého masa vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.