Koláč z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
500 g brambory
1 dl mléko
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
500 g mleté maso
2 lžičky mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření připravíme z brambor kaši podle toho, jak jsme zvyklí. Poté necháme kaši vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme mleté maso. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poté k cibuli přidáme mleté maso, utřený česnek, papriku, sůl, pepř, kečup, hořčici a důkladně promícháme. Maso dusíme za občasného míchání na mírném ohni zhruba 15 minut.

  3. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Do mísy přendáme masovou směs a navrch masa vytvoříme pomocí cukrářského pytlíku pusinky z bramborové kaše.

  4. Připravený koláč z mletého masa vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!