Koláč z nepečeného pudinku recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic olej 2 ks vejce 5 g prášek do pečiva 70 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka 10 g tuk na vymazání 1 kelímek smetana ke šlehání 5 lžic vlažná voda 10 g hrubá mouka na vysypání 1 plechovka ovocný kompot 1 ks Créme Olé pudink bez vařeni Dr.Oetker vanilkový
Postup Koláč z nepečeného pudinku
Postup přípravy receptu
-
Piškotový korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem. Pak přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva (necelá polovina balíčku). Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto na korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při teplotě asi 180 °C (horkovzdušná trouba). Že je korpus upečený, poznáme, že se nelepí na špejli
Pudinkový krém: Nachystáme si mísu s dobře těsnícím víkem - do ní dáme kompot i se šťávou, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepeme tak dlouho, dokud není krém tuhý (trvá to asi 30 vteřin). Krém rozetřeme na vychladlý korpus
Jak velký kompot použít? V případě kupovaného 1 plechovku, např. broskve nebo mandarinky (max. velikost kolem 400 ml)
Při použití domácího kompotu používám sklenici 300 ml nebo necelou 500 ml. Pokud je ovoce ve velkých kouscích, pokrájíme je na menší, aby se krém lépe roztíral
Formu použijeme kulatou o průměru cca 26 cm (lze použít i dortovou formu). Pokud je koláč z nepečeného pudinku pro více lidí, množství surovin zdvojnásobíme a použijeme obdélníkový plech o velikost cca 30 x 40 cm.