Kološvárské skládané zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg paprika 1 ks cibule 10 dkg sádlo 10 dkg rajče 15 dkg rýže 1 lžička mletá paprika 40 dkg mleté vepřové maso 60 dkg kysané zelí 20 dkg debrecínský párek 2 dl smetana 12% podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kološvárské skládané zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí scedíme a nasekáme na menší kousky. Rýži uvaříme v osolené vodě. Párky nakrájíme na kolečka. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kousky.
Na sádle osmažíme cibuli a promícháme ji s přesekaným kyselým zelím. Mleté vepřové nebo míchané maso zvlášť v misce promícháme s vařenou rýží, solí a pepřem.
Do pekáče dáme polovinu zelí, na ně rozprostřeme masovou směs, poklademe na kolečka nakrájenými párky a nakrájená rajčata a papriky. Potom dáme zbytek zelí a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku.
Směs v troubě pod pokličkou dusíme nejméně 20 minut.
Kološvárské skládané zelí podáváme jako chutný hlavní chod.