Koňaková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml olej 5 ks vejce 130 g solamyl 250 g cukr moučka 130 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 200 ml vaječný koňak poleva 200 g čokoláda na vaření 100 g vlašské ořechy 2 lžíce 100% tuk
Postup Koňaková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem šleháme dohromady asi 3 minuty. Postupně přidáváme od každé suroviny trošku - trošku koňaku, trošku oleje, trošku mouky, až nám dojdou všechny suroviny.
Když máme hotové těsto, vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 20 - 25 minut. Zatímco se nám buchta peče, připravíme si polevu.
Čokoládu na vaření si rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem. Ořechová jádra dáme do sáčku a rozdrtíme paličkou na maso na větší kousky, pak je vmícháme do čokolády.
Hotovou koňakovou buchtu necháme trochu vychladnout a poléváme čoko-oříškovou polevou. Podáváme ke kávě.