Kopřivová smaženice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
3-4 ks vejce
2 hrstě kopřivy
2 ks jarní cibulka
1 hrst uzené tofu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak uzené tofu nakrájíme na malé kostičky. Na oleji cibuli s tofu dozlatova osmahneme.

  2. Mladé kopřivy omyjeme a pokrájíme. Kopřivy přidáme k cibulce a tofu a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce dostatečně neztuhnou (jako na klasickou smaženici).

  3. Kopřivovou smaženici rozdělíme na talíře a ihned podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!