Koprovka ze zavařeného kopru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 0 kostek máslo 2 hrnečky mléko 240 g kopr 1 špetka mletý černý pepř podle chuti 2 stroužky česnek sůl ocet podle potřeby 1 l voda 3 hrnečky hladká mouka smetana 12%
Postup Koprovka ze zavařeného kopru recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme 1/2 másla, necháme rozpustit a za stálého míchání metlou nebo vařečkou přisypáváme hladkou moukou, dokud z toho nebude hustá směs. Poté zalijeme mlékem a dolijeme vodou nebo vývarem do plna. Stále mícháme metlou. Přidáme dva rozdrcené stroužky česneku, sůl a mletý pepř.
Kopr zavaříme a slijeme, ale vodu si necháme pro pozdější použití. Do hrnce k omáčce přidáme samotný kopr a pečlivě rozmícháme. Ochutnáme a pomalu přidáváme vodu z kopru, ale stále průběžně ochutnáváme, pokud nám nebude stačit, potom přidáme podle chuti ocet a vaříme.
Pokud bude v omáčce moc octa, nezoufejte, nakonec vaření přidáme ještě smetanu. Poté můžeme samozřejmě omáčku ještě případně dochutit. Omáčka se musí celkem vařit minimálně 20 - 30 minut. Vaříme tak dlouho kvůli té mouce, aby tam nebyla cítit. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme je a rozkrojíme na půl.
Koprovku ze zavařeného kopru podáváme s vejcem a přílohou podle chuti. Někdo má rád ke koprovce brambory, já preferuji houskový knedlík.