Kořeněná rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžíce olej
3 lžíce máslo
1 ks cibule
0 lžiček tymián
1 plechovka rajčatový protlak
1 ks hřebíček
0 l vývar z masoxu
1 ks bobkový list
0 lžic nové koření
1 lžíce hladká mouka
0 lžiček celý pepř
2 ks barevná paprika
50 dkg vařené hovězí maso
podle chuti
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, vhodíme drobně nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Poté vsypeme hladkou mouku a usmažíme jíšku. Přidáme koření a cukr a za stálého míchání směs opékáme do žluta. Pak zalijeme vývarem z bujonové kostky, přidáme protlak a za stálého prošlehávání přivedeme k varu.

  2. Kořeněnou rajskou omáčku vaříme do zhoustnutí, pak procedíme a dochutíme cukrem, solí nebo octem. Nakonec do omáčky přidáme na proužky nakrájené papriky a ještě krátce povaříme.

  3. Kořeněnou rajskou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem, houskovým knedlíkem, těstovinami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit proužky čerstvé červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!