Kořeněná rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 lžíce olej 3 lžíce máslo 1 ks cibule 0 lžiček tymián 1 plechovka rajčatový protlak 1 ks hřebíček 0 l vývar z masoxu 1 ks bobkový list 0 lžic nové koření 1 lžíce hladká mouka 0 lžiček celý pepř 2 ks barevná paprika 50 dkg vařené hovězí maso podle chuti sůl ocet
Postup Kořeněná rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, vhodíme drobně nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Poté vsypeme hladkou mouku a usmažíme jíšku. Přidáme koření a cukr a za stálého míchání směs opékáme do žluta. Pak zalijeme vývarem z bujonové kostky, přidáme protlak a za stálého prošlehávání přivedeme k varu.
Kořeněnou rajskou omáčku vaříme do zhoustnutí, pak procedíme a dochutíme cukrem, solí nebo octem. Nakonec do omáčky přidáme na proužky nakrájené papriky a ještě krátce povaříme.
Kořeněnou rajskou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem, houskovým knedlíkem, těstovinami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit proužky čerstvé červené papriky.