Kořeněné rybí kousky z pangase recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 ml podmáslí
1 lžička mletý bílý pepř
polohrubá mouka
1 miska sušené oregano
1 lžíce mletý římský kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
1/2 lžičky mleté chilli koření
1 kg filety pangase
1 lžíce sušený mletý česnek
1 lžíce drcené hořčicové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety rozmrazíme, zbavíme přebytečné vody a nakrájíme na větší kousky. Nakrájené maso osolíme, zalijeme podmáslím a necháme asi 3 hodiny rozležet

  2. Z mletého kmínu, pepře, červené papriky, česneku, chilli koření, hořčicového semínka, oregana a soli si připravíme kořenící směs, ve které kousky pangase obalíme. Následně rybu vložíme do mísy s polohrubou moukou, kterou řádně k masu přitlačíme

  3. Kořeněné rybí kousky z pangase smažíme ve vysoké vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova a necháme okapat na ubrousku

  4. Kořeněné rybí kousky z pangase podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!