Kořeněné rybí kousky z pangase recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 ml podmáslí 1 lžička mletý bílý pepř polohrubá mouka 1 miska sušené oregano 1 lžíce mletý římský kmín 1 lžíce mletá sladká paprika 1/2 lžičky mleté chilli koření 1 kg filety pangase 1 lžíce sušený mletý česnek 1 lžíce drcené hořčicové semínko
Postup Kořeněné rybí kousky z pangase
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety rozmrazíme, zbavíme přebytečné vody a nakrájíme na větší kousky. Nakrájené maso osolíme, zalijeme podmáslím a necháme asi 3 hodiny rozležet
Z mletého kmínu, pepře, červené papriky, česneku, chilli koření, hořčicového semínka, oregana a soli si připravíme kořenící směs, ve které kousky pangase obalíme. Následně rybu vložíme do mísy s polohrubou moukou, kterou řádně k masu přitlačíme
Kořeněné rybí kousky z pangase smažíme ve vysoké vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova a necháme okapat na ubrousku
Kořeněné rybí kousky z pangase podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovými saláty.