Kořeněný rajčatový protlak či kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 l rajčatový protlak
2 ks hřebíček
1 ks menší cibule
mletý bílý pepř
1 špetka mletá červená paprika
1 lžička hořčičné semínko
2 kuličky celé nové koření
1 dl ocet (8%)
podle chuti
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Zralá a masitá rajčata umyjeme, nahnilé a nejedlé části odstraníme. Rajčata nakrájíme a rozvaříme v smaltovaném hrnci. Pak je prolisujeme.

  2. Protlak odměříme a přelijeme do čistého hrnce. Cibuli a ostatní koření vložíme do čistého bílého lněného sáčku, které převážeme a dáme vařit spolu s protlakem. Vaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, ocet, mletou červenou papriku, cukr a chvíli povaříme. Sáček s cibulí a kořením vybereme a horký protlak nalijeme do sklenic vypláchnutých vřící vodou. Ihned je převážeme celofánem. Kořeněný rajčatový protlak či kečup nesterilizujeme.

  3. Vychladlý rajčatový protlak uložíme na chladné místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!