Šlehačkové muffiny s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
3/4 hrnku cukr krupice
1,25 hrnek hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1/2 kelímku smetana ke šlehání
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva
50 - 70 g čokoládová pomazánka
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžičku nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme

  2. Pekáček na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každého nalijeme trochu těsta, přidáme lžičku čokoládové pomazánky a přelijeme další porcí těsta. Košíček by měl být naplněný asi do 3/4

  3. Šlehačkové muffiny s čokoládou pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 20 minut

  4. Vychladlé muffiny vyjmeme z košíčků, ozdobíme rozpuštěnou polevou a cukrovými perličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!