Šlehačkové koláčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

400 g máslo
1 lžíce kakao
2 ks žloutek
1 balíček prášek do pečiva
4 lžíce ořechy
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
700 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme povolit. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Přidáme máslo, žloutky, šlehačku a vypracujeme hladké těsto. Šlehačkové těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici

  2. Zatím si nameleme ořechy a vymažeme plechy

  3. Odpočinuté těsto rozdělíme na 3 díly. Do jednoho zapracujeme kakao, do druhého ořechy a třetí necháme bílé. Každý díl těsta samostatně vyválíme na pomoučené pracovní desce asi na tloušťku 5 mm. Formičkami vykrajujeme z těsta různé tvary. Šlehačkové koláčky klademe připravené plechy a pečeme v mírně předehřáté troubě

  4. Vanilkový cukr smícháme s moučkovým. Upečené šlehačkové koláčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!