Kapr na čerstvých bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
150 g máslo
hořčice
1 ks kapr
1 citrón
pepř
čerstvý tymián
čerstvá petrželová nať
čerstvé oregano

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapr očistíme a naporcujeme na podkovy. Česnek prolisujeme, smícháme s olejem (dala jsem česnekový olej), hořčicí a šťávou z citrónu

  2. Maso osolíme a opepříme, poté potřeme připravenou směsí

  3. Čerstvé bylinky nasekáme na drobno a kapra jimi posypeme

  4. Podkovy kapra rozložíme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme půl hodiny na 200°C

  5. Kapr na čerstvých bylinkách potěší každého milovníka českých ryb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!