Kapr na čerstvých bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 150 g máslo hořčice 1 ks kapr 1 citrón pepř čerstvý tymián čerstvá petrželová nať čerstvé oregano
Postup Kapr na čerstvých bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného kapr očistíme a naporcujeme na podkovy. Česnek prolisujeme, smícháme s olejem (dala jsem česnekový olej), hořčicí a šťávou z citrónu
Maso osolíme a opepříme, poté potřeme připravenou směsí
Čerstvé bylinky nasekáme na drobno a kapra jimi posypeme
Podkovy kapra rozložíme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme půl hodiny na 200°C
Kapr na čerstvých bylinkách potěší každého milovníka českých ryb.