Šlehačkové marokánky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 40 g máslo 100 g čokoláda 5 lžic cukr krupice 125 g ořechy 4 lžíce hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 125 g sušené ovoce
Postup Šlehačkové marokánky
Postup přípravy receptu
-
V nepřilnavém rendlíku nebo pánvi s vyšším okrajem smícháme smetanu ke šlehání, mouku, cukr a na středním plameni mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme předem nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy podle vlastní chuti, lze použít směs mnoha druhů
Z hmoty tvoříme lžicí placičky (marokánky) přímo na plech vyložený pečicím papírem
Šlehačkové marokánky pečeme na 175 °C do zlatohněda. Čas se liší dle tloušťky a velikosti placiček. Po vychladnutí otočíme a potřeme rozpuštěnou čokoládou
Marokánky necháme zaschnout, poté skladujeme v uzavřené krabičce v lednici
Vyzkoušejte také tyto marokánky podle snadného videoreceptu