Šlehačkové marokánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

40 g máslo
100 g čokoláda
5 lžic cukr krupice
125 g ořechy
4 lžíce hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
125 g sušené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V nepřilnavém rendlíku nebo pánvi s vyšším okrajem smícháme smetanu ke šlehání, mouku, cukr a na středním plameni mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme předem nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy podle vlastní chuti, lze použít směs mnoha druhů

  2. Z hmoty tvoříme lžicí placičky (marokánky) přímo na plech vyložený pečicím papírem

  3. Šlehačkové marokánky pečeme na 175 °C do zlatohněda. Čas se liší dle tloušťky a velikosti placiček. Po vychladnutí otočíme a potřeme rozpuštěnou čokoládou

  4. Marokánky necháme zaschnout, poté skladujeme v uzavřené krabičce v lednici

  5. Vyzkoušejte také tyto marokánky podle snadného videoreceptu


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!