Kostky z mletého masa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
majoránka
vegeta
libeček
mletý bílý pepř
500 g mleté vepřové maso
200 g eidam (45%)
olivový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pomeleme a dáme do větší mísy. Propracujeme rukama společně se syrovými vejci a nastrouhaným eidamem. Přidáme podle chuti sůl, vegetu, sušený libeček, mletý pepř a prolisovaný česnek. Vše velmi dobře promícháme

  2. Menší zapékací misku vymažeme olejem a směs mletého masa se sýrem do ní rovnoměrně rozprostřeme

  3. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme asi 40 minut, až je povrch zlatavý

  4. Upečené mleté maso nakrájíme na kostky a teplé podáváme s bramborovou kaší. Takto připravená směs mletého masa se dá podávat i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!