Kostky z mletého masa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks vejce majoránka vegeta libeček mletý bílý pepř 500 g mleté vepřové maso 200 g eidam (45%) olivový olej na vymazání
Postup Kostky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso pomeleme a dáme do větší mísy. Propracujeme rukama společně se syrovými vejci a nastrouhaným eidamem. Přidáme podle chuti sůl, vegetu, sušený libeček, mletý pepř a prolisovaný česnek. Vše velmi dobře promícháme
Menší zapékací misku vymažeme olejem a směs mletého masa se sýrem do ní rovnoměrně rozprostřeme
Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme asi 40 minut, až je povrch zlatavý
Upečené mleté maso nakrájíme na kostky a teplé podáváme s bramborovou kaší. Takto připravená směs mletého masa se dá podávat i zastudena.