Kotleta na slanině se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
20 dkg anglická slanina
4 plátky vepřová kotleta
1 kelímek smetana 12%
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a slaninu na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Kotlety zprudka opečeme na pánvi dozlatova a přendáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájený česnek a slaninu. Podlijeme trochou vody a dáme péct na 45 minut až 1 hodinu při 180 °C.

  3. Omastek, který zůstane v míse, přelijeme do hrnce a zaprášíme moukou, přidáme smetanu a česnek se slaninou z mísy. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, hotovou smetanovou omáčku přelijeme na kotlety.

  4. Kotlety na slanině a česneku se smetanovou omáčkou podáváme s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!