Kotletky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 kg brambory 1-2 ks cibule kečup 4 dl bílé víno hladká mouka 350 g mražená zelenina mletý černý pepř 6-8 plátků kotlet
Postup Kotletky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, omyjeme a osušíme. Pekáček nebo vyšší zapékací misku vymažeme máslem. Brambory smícháme s mraženou zeleninou a směs osolíme a opepříme. Nejlepší je klasika kukuřice, mrkev, hrášek. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
Kotlety omyjeme, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran orestujeme.
Do pekáče vložíme polovinu brambor, další vrstvou budou plátky kotlet a poslední vrstvou je zbytek brambor. Celou směs posypeme cibulí, jemně zakápneme kečupem, výpekem z kotlet a vínem a můžeme dát pokrm zapékat. Zapékáme asi 45 minut.
K pokrmu můžeme podávat tatarku nebo jiné omáčky.