Kotletky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 kg brambory
1-2 ks cibule
kečup
4 dl bílé víno
hladká mouka
350 g mražená zelenina
mletý černý pepř
6-8 plátků kotlet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, omyjeme a osušíme. Pekáček nebo vyšší zapékací misku vymažeme máslem. Brambory smícháme s mraženou zeleninou a směs osolíme a opepříme. Nejlepší je klasika kukuřice, mrkev, hrášek. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Kotlety omyjeme, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran orestujeme.

  3. Do pekáče vložíme polovinu brambor, další vrstvou budou plátky kotlet a poslední vrstvou je zbytek brambor. Celou směs posypeme cibulí, jemně zakápneme kečupem, výpekem z kotlet a vínem a můžeme dát pokrm zapékat. Zapékáme asi 45 minut.

  4. K pokrmu můžeme podávat tatarku nebo jiné omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!