Kotlety zapečené s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
350 g pórek
4 ks vepřová kotleta
podle potřeby
2 lžíce olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
3 lžíce hořčice
1 lžíce hladká mouka
250 ml nízkotučné mléko
250 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, neloupeme a dáme vařit do osolené vody. Vychlazené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyté a osušené vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Kotlety smažíme minutu z obou stran na troše oleje a odendáme. Do základu vložíme nakrájený pórek, který osmažíme. Pórek zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme mlékem a vývarem. Důkladně mícháme, ať v omáčce nejsou hrudky. Omáčku osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme. Omáčku nakonec dochutíme a promícháme s hořčicí.

  3. Zapékací formu vymažeme máslem a vyplníme plátky brambor a kotlet. Zalijeme omáčkou a vložíme na 20 - 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  4. Kotlety zapečené s brambory podáváme jako vydatný hlavní chod s oblíbeným zeleninovým salátem, třeba s okurkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!