Kotlety zapečené se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
200 ml smetana
4 plátky vepřová kotleta
podle chuti
sůl
hořčice
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka, pekáč si vymažeme olejem.

  2. Do pekáče položíme vrstvu brambor. Na ni dáme předem lehce opečené, osolené a naklepané kotlety, které jsme potřeli hořčicí a červenou paprikou. Podle chuti ještě opepříme. Opakujeme vrstvu brambor, až pekáček zaplníme. Všechno zalijeme šlehačkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  3. Kotlety zapečené se šlehačkou ihned podáváme. Je to skvělý oběd i večeře, k pokrmu podáváme zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!