Králičí paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1-2 ks vejce
150 g špek
200 ml masový vývar
mletý bílý pepř
200 g anglická slanina
1-2 l zeleninový vývar
1 ks králičí hřbet
2-3 ks králičí stehno
1-2 ks králičí ramínko
podle chuti
sůl
mleté nové koření
mletý badyán
podle potřeby
strouhanka
Postup Králičí paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso omyjeme a v zeleninovém vývaru povaříme doměkka, až maso samo odpadává z kostí. Zhruba hodinu, ale záleží na stáří králíka. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.
Cibuli očistíme a spolu s půlkou slaniny a špeku a vším masem umeleme na strojku na maso. Zbylou slaninu a špek nakrájíme na drobné kostičky. Do umletého masa vmícháme slaninu, vejce, koření podle chuti a vývar se strouhankou podle potřeby. Směs na paštiku velmi dobře promícháme.
Formu na paštiku vymastíme, naplníme králičí směsí a přikryjeme. Vložíme ji do vhodné nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě ji vaříme asi 80 minut.
Hotovou králičí paštiku necháme dobře vychladnout, nejlépe do druhého dne. Králičí paštiku vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat.