Králičí sekané biftečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 10 dkg olej 2 ks vejce 2 ks cibule 3 lžíce hladká mouka 35 dkg vepřová krkovice 1 ks králičí předek podle chuti sůl, pepř podle potřeby voda na podlití strouhanka na vál
Postup Králičí sekané biftečky recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí předek omyjeme, osušíme, vykostíme a umeleme s česnekem a jednou cibulí.
Přidáme pepř, sůl, vejce, 2 lžíce hladké mouky, dobře promícháme, přidáme nahrubo nasekané vepřové maso.
Na vále pomocí strouhanky utvoříme z masové směsi 10-12 biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 lžící hladké mouky, zalijeme vodou, povaříme na řídkou omáčku, přisolíme, přidáme opečené biftečky, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.
Králičí sekané biftečky podáváme s vařenými brambory.