Králík a kuře v houbové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek mléko 2 ks cibule 1 - 2 hrnky voda 3 - 4 lžíce hladká mouka 1/2 kg kuřecí maso 1/2 kg králičí maso 3 lžíce koření na kuře 300 g houby (mražené, nakládané)
Postup Králík a kuře v houbové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme vykostěné a na kousky nakrájené maso z králíka a opečeme. Pak přidáme kuřecí stehna, posypeme kořením, přidáme nakrájený česnek a přikryjeme poklicí. Necháme opékat, podle potřeby podlijeme vodou
Je-li maso měkké, přidáme houby (mražené nebo nakládané ve slaném nálevu), osolíme a necháme krátce podusit. Opět podle potřeby podléváme
V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vodou a přilijeme ji k masu. Lze přilít i trochu mléka. Krátce provaříme
Houbovou omáčku s králičím a kuřecím masem podáváme s houskovým knedlíkem.