Králík na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
100 g sádlo
1 lžíce hladká mouka
kysané zelí
knedlík
1 ks naporcovaný králík

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme sádlem. Místo sádla můžeme použít Ramu nebo máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna asi při 150 °C. Pečeme asi 2,5 hodiny, ale i více

  3. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody. Králíka pečeme dozlatova a doměkka

  4. Upečeného králíka vyjmeme, vypečenou šťávu lehce poprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme

  5. Králíka na česneku podáváme s knedlíky, bramborovými špalíčky či s chlupačkami. Doplníme podle našeho výběru kysaným zelím, případně špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!