Králík na divoko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej 2 ks cibule 4 špetky tymián voda 4 lžičky drcený kmín 4 plátky vepřový bůček 4 ks králičí stehno 1/2 balíčku koření na divočinu
Postup Králík na divoko
Postup přípravy receptu
-
Jednotlivé porce králíka dobře očistíme, odblaníme, opláchneme vodou
Maso dobře osolíme, prošpikujeme stroužky česneku (pokud jej máme rádi) a posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu. Necháme na oleji péci asi půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou
Maso otočíme, přidáme kousky vepřového bůčku a přisypeme tymián. Pečeme s případným podléváním ještě asi hodinu
Před dokončením maso zasypeme na proužky nakrájenou cibulí
Hotového králíka podáváme s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem a kyselým zelím. Vzniklou šťávou přeléváme zelí i kaši.