Králík na divoko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks cibule
4 špetky tymián
voda
4 lžičky drcený kmín
4 plátky vepřový bůček
4 ks králičí stehno
1/2 balíčku koření na divočinu

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé porce králíka dobře očistíme, odblaníme, opláchneme vodou

  2. Maso dobře osolíme, prošpikujeme stroužky česneku (pokud jej máme rádi) a posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu. Necháme na oleji péci asi půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou

  3. Maso otočíme, přidáme kousky vepřového bůčku a přisypeme tymián. Pečeme s případným podléváním ještě asi hodinu

  4. Před dokončením maso zasypeme na proužky nakrájenou cibulí

  5. Hotového králíka podáváme s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem a kyselým zelím. Vzniklou šťávou přeléváme zelí i kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!