Králík nebo kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 lžíce hořčice
1 sklenice moravanka
drcený kmín
1 ks králík nebo kuře
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku smícháme 2 - 3 druhy hořčice s 3 lžícemi oleje (podle množství masa).

  2. V této směsi vymácháme jednotlivé osolené, popř. okmínované porce kuřecího nebo králičího masa a rozprostřeme v pekáčku. Dáme péci a po chvilce trošku podlijeme vodou. Když je maso měkké, zalijeme na celý pekáček sklenicí zeleninové směsi moravanka nebo kunovjanka i s nálevem. Troubu vypneme a vše necháme jen dojít.

  3. Kuře nebo králíka podáváme s brambory, rýží nebo knedlíkem. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!