Králík s hroznovým vínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 3 lžičky malinový sirup pepř nasekaná zelená petrželka 800 g králíčí maso 5 ks větší šalotka 2 hrstě červené hroznové víno nejlépe bez peciček 250 ml dobré červené víno 350 g vařené těstoviny 1 ks vývar v kostce
Postup Králík s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na kostky ochutíme solí a pepřem. Ve větším kastrolu na dušení rozpustíme část másla, přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme nakrájenou šalotku a 1 hrst hroznového vína. Restujeme dalších 5 minut. Přilijeme víno, 1/2 skleničky vody a rozdrobenou kostku vývaru
Dusíme asi 25 minut. než je maso měkké. Pak přidáme zbylé hroznové víno, malinový sirup a nasekanou petrželku, podle potřeby dochutíme, promícháme a prohřejeme. Na talíř dáme uvařené těstoviny a přelijeme šťávou s masem.