Králík s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
3 lžičky malinový sirup
pepř
nasekaná zelená petrželka
800 g králíčí maso
5 ks větší šalotka
2 hrstě červené hroznové víno nejlépe bez peciček
250 ml dobré červené víno
350 g vařené těstoviny
1 ks vývar v kostce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na kostky ochutíme solí a pepřem. Ve větším kastrolu na dušení rozpustíme část másla, přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme nakrájenou šalotku a 1 hrst hroznového vína. Restujeme dalších 5 minut. Přilijeme víno, 1/2 skleničky vody a rozdrobenou kostku vývaru

  2. Dusíme asi 25 minut. než je maso měkké. Pak přidáme zbylé hroznové víno, malinový sirup a nasekanou petrželku, podle potřeby dochutíme, promícháme a prohřejeme. Na talíř dáme uvařené těstoviny a přelijeme šťávou s masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!