Králík zapečený v nádivce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby 1 lžíce olej podle chuti sůl 1 špetka muškátový oříšek 1 špetka mletý zázvor mletý černý pepř nádivka 2 ks vejce 250 ml mléko 1 ks cibule 4 ks houska 1 hrst nasekané bylinky směs 1 ks cibule 50 g anglická slanina 400 g vykostěné králičí maso
Postup Králík zapečený v nádivce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Housky nakrájíme na kostičky.
Na oleji orestujeme jednu nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme nakrájené maso, opečeme, mírně podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
Na nádivku zalijeme nakrájené housky teplým mlékem, přidáme vejce, jednu nakrájenou cibuli, nasekané bylinky, osolíme, ochutíme zázvorem a muškátovým oříškem a vše promícháme.
Podušené králičí maso vložíme do zapékací misky, zalijeme nádivkou a zapékáme v troubě asi 20 minut.
Králíka zapečeného v nádivce podáváme s bramborem.