Králík zapečený v nádivce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
1 lžíce olej
podle chuti
sůl
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka mletý zázvor
mletý černý pepř
nádivka
2 ks vejce
250 ml mléko
1 ks cibule
4 ks houska
1 hrst nasekané bylinky
směs
1 ks cibule
50 g anglická slanina
400 g vykostěné králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Housky nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji orestujeme jednu nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme nakrájené maso, opečeme, mírně podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

  3. Na nádivku zalijeme nakrájené housky teplým mlékem, přidáme vejce, jednu nakrájenou cibuli, nasekané bylinky, osolíme, ochutíme zázvorem a muškátovým oříškem a vše promícháme.

  4. Podušené králičí maso vložíme do zapékací misky, zalijeme nádivkou a zapékáme v troubě asi 20 minut.

  5. Králíka zapečeného v nádivce podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!