Křehký jablečný závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň cukr strouhanka 8-10 ks jablko mletá skořice těsto sůl 1 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 1 ks ztužený tuk 350 g hladká mouka 100 ml teplá voda na ozdobu cukr moučka
Postup Křehký jablečný závin recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto.
Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7 - 10 středně velkých jablek.
Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká.
Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo.
Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 - 180 °C po dobu asi 25 minut. Dokud těsto nebude dozlatova.
Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.