Křehký mřížkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
2 ks vejce
10 dkg cukr moučka
1 ks hera
40 dkg polohrubá mouka
nádivka
1 láhev jablečné pyré

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme pokrájený tuk, sůl a vejce.

  2. Rukama zpracujeme těsto dohladka, aby se nelepilo a na 1/2 hodiny dáme odpočinout do chladna.

  3. Po 30 minutách těsto propracujeme, oddělíme 1/3 na mřížku. Ostatní těsto vyválíme, položíme na vymazaný plech a prsty přitlačíme k okrajům. Vlijeme a rozetřeme jablečné pyré. Jedna lahev obsahuje 720 g. Pyré si můžeme udělat také sami, když dáme rozvařit jablka. Ty musíme ale nechat vychladnout.

  4. Zbývající těsto tence vyválíme a nakrájíme na proužky. Ty skládáme na koláč úhlopříčně jako mřížku.

  5. Křehký mřížkový koláč vložíme do horké trouby a pečeme. V elektrické troubě při 175 °C asi 25 minut.

  6. Křehký mřížkový koláč je nutné nechat vychladnout, protože jinak se snadno láme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!