Jahodové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
4 lžíce máslo
150 g cukr moučka
360 g hrubá mouka
500 g měkký tvaroh
400 g čerstvé jahody
150 g tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Jahody důkladně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Tvaroh nastrouháme a jemně osolíme

  2. Z tvarohu, mouky a vajec dobře zpracujeme hladké těsto. Pak z něj uděláme váleček. Z toho krájíme plátky, do kterých zabalíme omytou a osušenou jahodu a utvoříme kulatý knedlík

  3. Ve slabě osolené vroucí vodě vaříme cca 8 až 10 minut

  4. Podáváme sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!