Jahodové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 4 lžíce máslo 150 g cukr moučka 360 g hrubá mouka 500 g měkký tvaroh 400 g čerstvé jahody 150 g tvrdý tvaroh
Postup Jahodové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Jahody důkladně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Tvaroh nastrouháme a jemně osolíme
Z tvarohu, mouky a vajec dobře zpracujeme hladké těsto. Pak z něj uděláme váleček. Z toho krájíme plátky, do kterých zabalíme omytou a osušenou jahodu a utvoříme kulatý knedlík
Ve slabě osolené vroucí vodě vaříme cca 8 až 10 minut
Podáváme sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.