Pečená krkovice se slaninou a kapií recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl vývar 2 ks cibule 100 g anglická slanina 2 ks zelená kapie mletý černý pepř sádlo na vymazání 4 plátky vepřová krkovice s kostí
Postup Pečená krkovice se slaninou a kapií
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice vysoké asi 2,5 cm očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Česnek sloupneme a nasekáme nadrobno. Omyté kapie podélně rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadérek. Slaninu nakrájíme na proužky
Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme cibuli, česnek, papriku a slaninu a vše poklademe plátky krkovice. Pekáček zakryjeme a zvolna pečeme asi při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Měkké maso odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova
Pečené plátky krkovice rozdělíme na porce, obložíme slaninou a zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou. Pečenou krkovici se slaninou a kapií podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.